Meer informatie? Bel ons op 088-8225000

Attack houtvergasser DPX40 Lambda 40kW

Attack houtvergasser DPX40 Lambda 40kW
Vermogen 20-40 kW
Rendement 90,2 %
Verbruik bij max.vermogen 10,4 Kg/h
Hoogte (A) 1240 mm
Breedte (B) 700 mm
Diepte (C) 1440 mm
Gewicht 490 Kg

 

Beschikbaarheid: In voorraad

Excl. BTW: € 4.427,97 Incl. BTW: € 5.357,84
Voordelen Attack Benelux
  • Snelle levering
  • Deskundig personeel
  • Gratis verzending

Attack houtvergasser DPX40 Lambda 40kW

More Views

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:
Thermisch veiligheidsventiel UK02

Thermisch veiligheidsventiel UK02

Excl. BTW: € 93,17 Incl. BTW: € 112,74
Mengcircuit 40-100kW

Mengcircuit 40-100kW

Excl. BTW: € 553,00 Incl. BTW: € 669,13
Buffervat AK 2000ltr - inclusief isolatie

Buffervat AK 2000ltr - inclusief isolatie

Excl. BTW: € 2.700,00 Incl. BTW: € 3.267,00
Buffervat AK 2500ltr - inclusief isolatie

Buffervat AK 2500ltr - inclusief isolatie

Excl. BTW: € 3.000,00 Incl. BTW: € 3.630,00

 

De ketel is gebouwd voor houtverbranding op het principe van het houtvergassen, met gebruik van de afzuigventilator, die het rookgas uit de ketel zuigt.

De ketel staat bestaat uit twee kamers opgedeeld door een inspuitstuk. De brandstof toevoerkamer is in het onderste gedeelte uitgerust met het hittebestendige aanpassingsstuk met een opening voor de overdracht van de gas- en rookgas. De kwaliteit van het hittebestendige spuitstuk is een essentieel onderdeel van de ketel. Het garandeert de betrouwbare werking bij extreem hoge temperaturen van ongeveer 1100 °C. De vuurvaste aanpassingsstukken zijn bestand tot de temperaturen van 1350 °C.

De aanpassingstukken van de asopvangbak accumuleert de warmt uit rookgas. Daardoor zal de oppervlakte temperatuur stijgen en dient deze als de "katalysator" die zorgt voor het verbranden van de schadelijke emissies in de ketel, waarmee wordt voorkomen dat deze via de schoorsteen in de omringende atmosfeer komt.

De vuurvaste passtukken zijn gekozen en vervaardigd onder zeer strikte voorwaarden. De vorm van deze passtukken zijn ontwikkeld op basis van jaren ervaring, met het oogmerk tot de beste verbrandingsparameters van de ketel. De passtukken worden thermisch gespannen tijdens de werking van de ketel.

 

Elk passtuk wordt voor meerdere dagen gebakken in de speciale oven om de vereiste mechanische eigenschappen te krijgen en om te drogen. Om hogere dichtheid te bereiken, wordt het materiaal voor het passtuk versterkt door speciaal staal door middel van microbracing.

Dit unieke productieproces verzekert de lange levensduur van de vuurvaste passtukken.

De vuurvaste asbak is geplaatst in de verbrandingskamer onder het inspuitstuk achter in de ketel. De buisvormige warmtewisselaar zit samen met de heat-up klep in het achterste deel van de ketel. Daar zit ook de rookgasaansluiting voor schoorsteen. Op de voorzijde is de bovenste deur de toevoerdeur voor het hout en de onderste de aslade deur.

De toevoerdeur is extra geïsoleerd om de warmte in de ketel te houden en het comfort te verhogen bij het vullen met hout. Bij vol vermogen is de deur iets warmer dan de omgevingstemperatuur. Hiervoor is gecomprimeerde isolatie van hoge kwaliteit gebruik. Deze isolatie heeft een laag warmte geleidingscoëfficiënt, een laag soortelijk gewicht en een hoge dichtheid in vergelijking met standaard isolatie.

De trekstang van de heat-up klep is geplaatst aan de voorkant van de ketel. Het ketellichaam is aan de buitenzijde thermisch geïsoleerd met minerale wol. Het bedieningspaneel voor regeling is aan de bovenzijde van de ketel geplaatst. Het kanaal voor de primaire en de secundaire lucht inlaat zit in het voorste deel van de ketel, alsmede de regelklep, waar het warmer is door de hoge temperatuur.

De ketel is uitgerust met de veiligheidsthermostaat, die de ventilator elektrisch uitgeschakeld wanneer de temperatuur hoger is dan 95 ° C. 

 

 

De Attack DPX houtvergaser is eenvoudig op te starten en te onderhouden, zie de instructie video