Meer informatie? Bel ons op 088-8225000

Attack houtvergasser DP35 Profi 35kW

Attack houtvergasser DP35 Profi 35kW
check Modern design
check Breed vermogensbereik van 14-35kW
check Hoog rendement tot wel 85%
check Grote verbrandingskamer, langere brandtijd bij één vulling
check Mogelijkheid om grote houtblokken te laden
check Hoog verbrandingsrendement, laag brandstofverbruik, lage uitstoot
check Minimum aan afval
check Eenvoudig in gebruik en te onderhouden
check Automatische stop als de brandstof op gebrand is
check Rookgasafvoer ventilator zorgt voor een evenwichtige en efficiënte verbranding en een stofvrije bediening
check Voorzien van een koelcircuit tegen oververhitting van het water in de ketel
check Kwaliteits ketel gemaakt van 6mm dik staal
check De ketel voldoet aan de criteria van de hoogste klasse onder de Europese norm EN303-5
check Prijs is inclusief verzendkosten

Beschikbaarheid: In voorraad

Excl. BTW: € 2.018,30 Incl. BTW: € 2.442,14
Voordelen Attack Benelux
  • Snelle levering
  • Deskundig personeel
  • Gratis verzending

Attack houtvergasser DP35 Profi 35kW

More Views

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:
Mengcircuit 15-35kW

Mengcircuit 15-35kW

Excl. BTW: € 326,31 Incl. BTW: € 394,84
Thermisch veiligheidsventiel UK02

Thermisch veiligheidsventiel UK02

Excl. BTW: € 90,46 Incl. BTW: € 109,46
   

De Attack DP is een hout gestookte cv-ketel op het principe van het houtvergassen.Het moderne design voldoet aan de hoogste eisen van de Europesen norm EN303-5. De ketel is eenvoudig te bedienen en te onderhouden. Alle Attack ketels zijn gebruiksklaar als uit de fabriek komen en hoeft niet ingeregeld te worden. Wij adviseren om samen met de houtvergasser ook een mengcircuit en een thermische beveiliging te installeren. Het mengcircuit zorgt er voor de retourtemperatuur  65°C blijft, dit verhoogt het comfort en de levensduur van de ketel. De thermische beveiliging wordt aangesloten op het koelcircuit en een koud waterleiding en zal bij oververhitting de ketel afkoelen. Om het comfort te verhogen is het verstandig om een buffervat te gebruiken.

Tijdens het branden van het hout wordt de hitte door de rookgas ventilator door de wisselaar gezogen, hierdoor maakt de ketel optimaal gebruikt van de warmte en zijn rendement.

De ketel bestaat uit twee kamers die worden gescheiden door een venturi (inspuitstuk). In de brandstof toevoerkamer is het onderste gedeelte uitgevoerd met hittebestendige passtukken met een opening voor de overdracht van het gas en rookgas. De kwaliteit van de hittebestendige venturi is een essentieel en hierdoor een belangrijk onderdeel van de ketel. De venturi garandeert een betrouwbare werking bij extreem hoge temperaturen van ongeveeer 1100° C. De vuurvast passtukken zijn bestand tot temperaturen van 1350° C.

De passtukken in het onderste gedeelte van de ketel (as opvangbak) accumuleren de warmte uit het rookgas, daardoor zal de oppervlakte temperatuur stijgen en dient deze als de “katalysator”. Deze werking voorkomt dat de schadelijke emissies via het rookgaskanaal in de atmosfeer komt. De vuurvaste passtukken zijn gekozen en vervaardigd onder zeer strikte voorwaarden. De vorm van deze passtukken zijn ontwikkeld op basis van jaren ervaring, met het oogmerk tot de beste verbrandingsparameters van de ketel. De passtukken worden thermisch gespannen tijdens de werking van de ketel.Elk passtuk wordt voor meerdere dagen gebakken in de speciale oven om de vereiste mechanische eigenschappen te krijgen. Om een hogere dichtheid te bereiken, wordt het materiaal voor het passtuk versterkt met een  speciale staal door middel van microbracin. Dit unieke productieproces verzekert de lange levensduur van de vuurvaste passtukken.

 

De vuurvaste as opvangbak is geplaatst in de verbrandingskamer onder de venturi  achter in de ketel. De buisvormige warmtewisselaar zit samen met de heat-up klep in het achterste deel van de ketel. Daar zit ook de rookgasaansluiting voor schoorsteen.

Op de voorzijde is de bovenste deur de toevoerdeur voor het hout en de onderste de aslade deur.De toevoerdeur is extra geïsoleerd om de warmte in de ketel te houden en het comfort te verhogen bij het vullen met hout. Bij vol vermogen is de deur iets warmer dan de omgevingstemperatuur. Hiervoor is gecomprimeerde isolatie van hoge kwaliteit gebruik. Deze isolatie heeft een laag warmte geleidingscoëfficiënt, een laag soortelijk gewicht en een hoge dichtheid in vergelijking met standaard isolatie.

De trekstang van de heat-up klep is geplaatst aan de voorkant van de ketel. De ketel  is aan de buitenzijde thermisch geïsoleerd met minerale wol. Het bedieningspaneel voor regeling is aan de bovenzijde van de ketel geplaatst. Het kanaal voor de primaire en de secundaire lucht inlaat zit in het voorste deel van de ketel, alsmede de regelklep, waar het warmer is door de hoge temperatuur.

De ketel is uitgerust met de veiligheidsthermostaat, die de ventilator elektrisch uitgeschakeld wanneer de temperatuur hoger is dan 95 ° C. 

 

 

De Attack DP houtvergaser is eenvoudig op te starten en te onderhouden, zie de instructie video

 

Vermogen 14-35 kW Maatvoering Attack DP
Rendement 85,3 %
Verbruik bij max. vermogen 9,75 Kg/h
Brandtijd bij max. vemogen 3 uur
Inhoud vulkamer 158 dm3 (l)
Lengte vulkamer 690 mm
Gewicht  405 Kg 
Hoogte (A) 1240 mm
Breedte (B) 700 mm
Diepte (C) 1190 mm
Diameter rookgaskanaal 150 mm
Positie rookgaskanaal Horizontaal
Aansluiting cv-zijdig 1 1/2"
Benodigd buffervat > 900 l

 

Meer informatie over de Attack DP35, klik hier